woensdag 20 augustus 2008

Een analyse van Prof. De Keukelaere

Sommige collega-bikers zijn aan het uitbollen blijkbaar, en beschikken over wat vrije tijd om onderstaande analyse neer te pennen, waarvoor bijzondere dank!


Hela mannekes,

Nalv de analyse van Tim op jullie Marocco-blog (over de 3 eerste en de 3 laatste) heb ik in Excel eens een X-Y-grafiek gemaakt van de Marocco2007-deelnemers.
X-as = KM = afstand in km, simpel
Y-as = T = tijd in uren sinds middernacht 24 ottobre (start is alle 4.00 ore 24 ottobre, dus ge moet maar overal 4 uur vanaf trekken). Uitvallers zitten meteen op 999uur, voor alle verdere CP's, wat hun eigenlijk buiten de grafiek catapulteert.

De grafiek

Merk op:
1) Je ziet de verwoede strijd van Mauro Miorelli om terug te komen; die lag enige tijd aan kop (tss CP2 en CP3), is ingehaald geweest in etappe tss CP3 en CP4 (vermoedelijk pech), heeft korter dan de andere 3 geslapen op CP4, bleef dan de verdere etappes op gelijke achterstand (in tijd) bengelen op hun, had hun uiteindelijk te pakken op CP7; maar toen kreeg de slaap hem ook te pakken; heeft langer moeten uitrusten op CP7 en nog langer op CP8, dan pas kwam zijn eindrush, duidelijk rapper dan het leiderstrio (die waarschjnlijk konden controleren en op reserve reden), maar hij kwam dus spijtig genoeg 1u13 te kort... roemloos 4de

2) Anomalie in tijdsregistratie voor Daniele Modolo (tijden op CP7 zijnzelfde als op CP6); vermoedelijk zijn zijn tijden verknoeid, moet alleseen plaats naar achter geschoven (wat CP8 is, moet eigenlijk inkolommeke voor CP7, enz); je ziet ook een heeel lage snelheid tussenCP8 (km544: 57,67u) en CP9 (km572, 65,42u) = 3km/u, ook brokken gehad ?Daardoor 5de, toch sjapoo

3) Samual 'Sämi' Burkart, één van de 3 ex-aequo's. Tim, is dat niet Sam Burkhart vanuit de TP2007, de oude rot die met tranen in de ogen de zwaarste etappe (regen & storm) forfait moest geven ? Kheb daar nog een gesprekje mee gehad, kende die vermeende testosteron doping-zondaar goed van de Tour 2006 (mormoon). Allez, de wereld is klein.

4) Hét struikelblok is CP2, waarschijnlijk omdat die zo scherp staat ? Velen krijgen een klop in etappe tss CP2 en CP3 (3 mannen en de 3 vrouwen). Als je arriveert op CP3, finish je. Maar pas ook maar op voor CP7 (nog 300km te gaan): ook daar hoefde het allemaal niet meer zo nodig voor 3 anderen.

5) De wedstrijd van Marocco 2007 draaide dus om het cijfer 3. Misschien is dat in 2008 het cijfer 2 ? In dat geval zijn jullie alvast goe bezig... Doe toch maar die potten karakter mee.

1 opmerking:

Johan zei

Kleine aanvulling:

2) er staat een nieuwe versie van de grafiekdata online, ihb een kleine correctie voor Daniele Modolo:
nu is CP6 < CP7, CP8 niet geregistreerd (ofwel lag de controleur te slapen, ofwel heeft hij shortcut genomen), CP9 en verder dan weer wel ok.

3) de mormoon waarvan sprake: Floyd Landis.

En nu ga ik trainen...